Volop interesse voor ‘t Pannekoekschip: ‘Meerdere mensen hebben zich gemeld’

De sloop van ‘t Pannekoekschip is nog niet in beton gegoten. Sinds het bekend is dat de huidige ondernemers het schip verlaten, hebben meerdere partijen hun interesse in het meer dan honderd jaar oude schip kenbaar gemaakt. Het huidige schip zou worden verkocht aan de gemeente Groningen die het zal ter plekke wilde gaan slopen. Zie ook de Scheepspost.

Volgens de wethouder is er inmiddels door meerdere mensen interesse getoond in het schip. ‘Het gaat om mensen die interesse hebben in het schip of in onderdelen ervan’, laat Roeland van der Schaaf (PvdA) weten. Hij reageert daarmee op vragen van GroenLinks. De grootste partij in de Groninger gemeenteraad wil namelijk dat het schip wél behouden blijft voor de stad. Ze vinden het nautisch erfgoed en dat moet in hun ogen behouden blijven.

Erfgoed
Uit eigen onderzoek van GroenLinks-raadslid Ceciel Nieuwenhout zou het goedkoper zijn om het schip weer zelfstandig te laten drijven in plaats van te slopen. Dat is op dit moment niet het geval omdat die in een ijzeren bak ligt. Het schip zou nog jarenlang zelfstandig kunnen drijven. Nieuwenhout zou graag zien dat het stadsbestuur op zoek gaat naar een nieuwe bestemming voor het schip. Daarbij denkt ze aan een winkel, galerie, kantoor of horeca.

Overname is mogelijk
De wethouder benadrukt dat de deuren van het huidige schip pas worden gesloten als alle vergunningen rondom de nieuwe ligplaats aan de Oosterkade gereed zijn. Daarom vindt Van der Schaaf het nog te vroeg om op de toekomst van het huidige schip vooruit te lopen.

Hij laat wel weten dat het schip eventueel overgenomen kan worden. ‘Als iemand het schip wil hebben en het wil weghalen dan zouden wij gek zijn als we dat niet willen.’ De stadsbestuurder laat wel doorschemeren dat een eventuele verplaatsing van het schip een omvangrijke operatie is.

Lees het gehele artikel op de bron: RTVNoord

Ook zijn er ideeën om er een podiumschip van te maken, lees daarover hier