Start aanmelding Varend Erfgoed voor Sail Den Helder 2023

Vanaf aanstaande vrijdag kan het varend erfgoed ingeschreven worden voor Sail Den Helder 2023. Het startschot hiervoor wordt gegeven tijdens de EOC Traditionele schepenbeurs. Sail Den Helder 2023 wordt gehouden van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli 2023. Op woensdag wordt de Sail In georganiseerd vanaf Den Oever, Kolhorn en Oudeschild naar Den Helder.

EOC-traditionele schepenbeurs
Dat er voor een opening van de inschrijving tijdens de EOC-traditionele schepenbeurs is gekozen ligt uiteraard voor de hand. De beurs is immers een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen en daar meer over wil weten.

Aanmelden Varend Erfgoed
Vrijdag kan het varend erfgoed via de site van Sail Den Helder worden aangemeld voor Sail Den Helder 2023 en ook eventueel voor de aanbrengtochten (onder algemeen aanmeldformulier). 

Voor de toegelaten schepen wordt een ligplaats in de museumhaven Willemsoord aangewezen. De ligplaats gedurende Sail Den Helder en havenfaciliteiten (stroom, water en sanitaire voorzieningen) zijn gratis. Op zaterdag 1 juli wordt een z.g. bruine bonen diner voor het varend erfgoed door de Sail organisatie aangeboden.

Aanbrengtochten
Ook worden er vanuit de behoudsorganisaties deze editie weer voor leden van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) vanuit Oost- en Zuidwest Nederland twee z.g. aanbrengtochten georganiseerd. De eventuele belangstelling hiervoor kan ook op de site van Sail Den Helder worden aangegeven.  

Aanmelden voor Sail Den Helder en/of de aanbrengtochten kan vanaf vrijdag op deze site