Opening wisseltentoonstelling ’40 jaar Sleepvaart Museum’.

Dit jaar bestaat het Nationaal Sleepvaart Museum 40 jaar. Om deze mijlpaal te vieren wijdt het Nationaal Sleepvaart Museum een speciale wisseltentoonstelling aan wat er in vier decennia in en rond het Nationaal Sleepvaart Museum gebeurd is. Daarnaast geeft het museum een fraai uitgevoerd jubileumboek uit.

In de wisseltentoonstelling is te zien wie van de Gemeente Maassluis en het bedrijfsleven in het eerste uur hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het Nationaal Sleepvaart Museum. Ook wisselingen van de wacht onder de vrijwilligers, de uitbreiding van de huisvesting en hoogtepunten uit de vele wisseltentoonstellingen die zijn gehouden passeren de revue. De meest bijzondere verrichtingen van oude stoomsleepboten tot hypermoderne slepers krijgen extra aandacht. De tentoonstellingsruimten hebben na de recente verbouwingen een moderne uitstraling gekregen en zijn voorzien van nieuwe vaarsimulatoren, videoschermen en digitale info systemen over sleepboten.

‘Sleepvaart in Stroomversnelling is de titel van het jongste boek van de hand van vrijwilliger en oud-bestuurslid van het eerste uur Nico Ouwehand dat op 8 juni tijdens de opening van de wisseltentoonstelling ten doop wordt gehouden. Dit groot en rijk uitgevoerd boek bespreekt nogmaals in geactualiseerde vorm de vele wisseltentoonstellingen uit de afgelopen 40 jaar. Het boek, voorzien van honderden foto’s, is daarmee een bloemlezing van ‘Hollands Glorie’ in al haar facetten en van de bedrijven die in 175 jaar de Nederlandse sleepvaart hebben groot gemaakt. Veel van deze bedrijven spelen ook vandaag nog een voorname rol en zijn de stimulerende krachten achter het Museum.

Het eerste exemplaar van het boek wordt tijdens de opening van de wisseltentoonstelling aangeboden aan Robert-Jan van Acker, groepsdirecteur Towage en Salvage van Boskalis.

De wisseltenttoonstelling ’40 jaar Nationaal Sleepvaart Museum’ loopt van 8 juni 2019 tot en met 19 oktober 2019.

Kijk hier voor meer info

RVEN
EOC