Omwonenden willen Machinefabriek niet kwijt: ‘Dit maritiem erfgoed laat je toch niet verloren gaan?’

Afbreken!!! De Machinefabriek??? ,,Nee toch: we kochten juist een huis aan Het Dok, omdat we het fantastisch vinden op een historische plek in Vlissingen te wonen.”

Bewoners van nieuwe woningen rondom Het Dok schrokken zich rot toen ze hoorden dat een deel van de Vlissingse gemeenteraad de Machinefabriek wil laten slopen. Velen van hen zijn mede door de aanwezigheid van de Machinefabriek naar een woning aan Het Dok verhuisd. Maar een aantal raadsleden vreest, in tegenstelling tot burgemeester en wethouders, dat de herstelkosten gierend uit de klauwen lopen, terwijl exploitatieopbrengsten uiterst onzeker zijn.

Michel en Monique Rouw verhuisden een kleine 2,5 jaar geleden van Hellevoetsluis naar Vlissingen. Vanuit zijn huis kijkt het echtpaar Rouw bijna recht op de Machinefabriek. ,,Fantastisch toch. Bijzonder maritiem erfgoed, wat als het even kan bewaard moet blijven.” Dat Michels woorden geen praatjes voor de vaak zijn, bewijst een metershoge foto van een deel van het Scheldeterrein net na de oorlog. De foto uit de collectie Dert beslaat een hele wand. Als retorische vraag bedoeld: ,,De Machinefabriek staat er al een eeuw, zulk prachtig maritiem erfgoed laat je toch niet verloren gaan?”

Lees het gehele artikel op de bron: PZC