Nieuwe jeugdboot voor Stichting Huizer Botters gedoopt

Traditioneel met een stroom bubbels is de Bestevaer in gebruik genomen. Deze punter van de Stichting Huizer Botters is bedoeld voor de jeugd. Het schip gaat varen onder nummer HZ277.

De eer om het schip te dopen was aan Jitske Cramer van den Bogaart. Zij is de kleindochter van een van de sponsoren die het Bestevaerfonds beheert. Vol trots en plezier stond een deel van de Bramzijgers – de jongerenafdeling van de Stichting Huizer Botters – opgelijnd op het schip om mee te maken dat de punter op klassieke wijze werd gedoopt.

De doop kreeg een extra feestelijk tintje omdat er ook weer, zij het beperkt, mag worden gevaren met publiek. Belangstellenden kunnen zich op de website www.huizerbotters.nl inschrijven voor een opstaptocht op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag. Ook is het mogelijk om zelf een botter met bemanning te huren.

De jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters is het laatste jaar flink gegroeid is en telt achttien jongeren. Dit tot grote tevredenheid van de organisatie, omdat op deze manier de kennis en kunde aan een volgende generatie kan worden overgedragen.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

Foto’s: © Huizer Botters