Klipper Lutgerdina 125 jaar, tijd voor een feestje

De Lutgerdina, het ’slagschip’ van SailWise is jarig. Het schip wordt 125 jaar oud. Tijd voor een feestje. SailWise biedt met de Lutgerdina al meer dan veertig jaar van april tot oktober actieve zeilvakanties voor mensen met een beperking over het IJsselmeer en de Waddenzee.

De Lutgerdina is helemaal aangepast voor zeilreizen voor mensen met een handicap. Het schip is rolstoelvriendelijk, heeft extra brede looppaden en hutten. Corona vormde echter een probleem voor SailWise.

Twee jaar lang kon niet gevaren worden vanwege corona. Dat hakte er flink in bij de organisatie, want er kwamen ook geen inkomsten binnen en de Lutgerdina moest wel onderhouden worden en weer vaarklaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dat lukte dankzij sponsoring en omdat de gemeente Enkhuizen een helpende hand toestak.

Varen
Zo kon het schip eind april dan toch weer het ruime sop kiezen om te gaan varen met mensen met een handicap. Maar nu meert de Lutgerdina toch weer even af in standplaats Enkhuizen. De tweemastklipper bestaat 125 jaar, een feestje dat SailWise dan ook wil vieren met de inwoners van Enkhuizen.

Op vrijdag 24 juni is iedereen tussen 13.30 en 15.30 welkom om aan boord te komen van het schip, dat deze middag aan de Havenweg ligt in Enkhuizen. Een rondleiding aan boord is mogelijk en er is een presentatie over de historie van het schip.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD, alleen voor abonnees