Kleine taandag op Wieringen

Het Wieringer eilandmuseum “Jan Lont”houdt op zondag 13 september van 12 uur tot ca. 17.00 uur een kleine taandag. Waarom een “kleine”taandag? In tegenstelling tot andere keren is het maximum aantal bezoekers op het terrein 60 en kunnen er niet meer dan 7 bezoekers in het bezoekerscentrum of in de boerderij. Bovendien houden een looproute en veiligheidsvoorschriften de taandag kleiner dan voorheen. Neem ook voor de zekerheid een paraplu mee, want als het even spettert kunnen we niet allemaal naar binnen. Mocht het de spuigaten uitlopen dan wordt de kleine taandag een week uitgesteld.

Om 12.30 uur zal de opening worden verricht door de “doop” van een poedersbootje, alvast bij de ingang van het museum geplaatst en de afgelopen winter vervaardigd door Kees Hos. Nel en Monique Portegijs zijn aanwezig om de ‘doophandeling’ te verrichten. Nel is de schoondochter van Piet Portegijs die bij leven dit soort fuikenbootjes bij tientallen bouwde. Ook zullen er verschillende handgenaaide vlasdoek zeiltjes aan bamboemasten hangen, gemaakt door leerlingen van de zeilnaaigroep rondom het skuutje, de WR60.

Uiteraard worden er weer netten en touwwerk getaand, voor de fijnproevers zijn er pannenkoeken en Wieringer bonensoep, gebakken vis, ijs van de zuivelboerderij, taart en gebak van diverse vrijwilligers.
Ook te koop zijn jam, wijn, tuinproducten, bijzondere stekjes, boeken, koffie, thee, limonade, gebreide sokken, zuiver wol-producten en hedentijdse keramiek van de Triadegroep.

Voor de kinderen creatieve activiteiten, zoals schelpen beschilderen, tekenen/kleuren over de boerderij, diverse buitenspelen en het onvolprezen knikkerspel.
De entree is 5 euro voor niet-leden. Inbegrepen een kartonnetje thee of koffie.

Kijk hier voor meer info