Duitse historische vloot stuurt SOS

Dresden – Met de crisisbijeenkomst op het vlaggenschip van de Witte Vloot, de passagiers-stoomboot “Dresden”, wilden de medewerkers een voorbeeld stellen tegen het naderende onheil, ze wilden een SOS uitzenden. De kapitein van de “Dresden” Andreas Weber (48) zal natuurlijk ook aanwezig zijn

“Velen van ons zijn nog steeds in shock”, zegt de getrainde schipper. De Dresdener vaart sinds 1988 met de Witte Vloot over de Elbe. “Ik ben opgegroeid aan de rivier”, zegt Weber. Maar nu gaat hij, net als alle andere medewerkers, een onzekere toekomst tegemoet. Het bedrijf had nog maar net het lage water kunnen verwerken.

“Dat leidde tot verliezen. Maar we hadden nog steeds vertrouwen. Maar nu was er Corona. Ik denk dat het begrijpelijk is dat het bedrijf het niet met eigen middelen kan doen.”

Het belang van de vloot voor Dresden is enorm. “Het is een groot cultureel bezit . We hebben hier industriële geschiedenis geschreven met deze schepen, die de afgelopen 185 jaar weerspiegelen. Dat mag niet ten onder gaan.” ‘Ik geloof echt dat passagiersvaart hier mogelijk is met deze historische schepen. Ik kan me Dresden niet voorstellen zonder stoomschepen.’
De Witte Vloot – negen historische stoomboten en twee salonschepen (gebouwd in 1994) behoren tot de oudste en grootste raderstoomboten ter wereld.

‘De stoomboten zijn alleen goedgekeurd voor de rivier’, zegt salesmanager Körner. Hierdoor zouden ze niet op een meer kunnen zeilen als ze daar überhaupt konden komen.

Het valt nog te bezien of Dresden alle schepen kan houden. Er zijn inmiddels al twee schepen verkocht. In 2016 werd het motorschip “Lilienstein” verkocht aan de passagiersrederij Oderberg.

In 2018 ging de excursiestoomboot “Bad Schandau” naar een rederij in de buurt van Berlijn die het motorschip op de Müggelsee wilde gebruiken

Lees het gehele artikel op de bron: TAG24

Afbeelding: Passagiers stoomboot Dresden