Buitenboordmotoren collectie van ‘de Verzamelaar’ wordt geveild

Hij mag graag vertellen over zijn verzameling, maar binnenkort zit dat er niet meer in: Wim Reindersma (78) veilt alle objecten uit zijn museum De Verzamelaar in Zuidhorn. Inclusief de vooroorlogse buitenboordmotoren.

De laatste tijd kwamen er weinig bezoekers meer. De jeugd heeft nauwelijks interesse in oudere technieken en de groep liefhebbers wordt steeds kleiner. ‘En we worden oud’, zegt Reindersma, die het museum samen met zijn vrouw Iza (84) bestiert. ‘Er komt een moment dat je er een punt achter moet zetten. Dat is nu gekomen.’

Het museum bij het station van Zuidhorn staat nu nog stampvol: antieke speelgoedpoppen, langspeelplaten, figuurzagen en vooral veel buitenboord-motoren. Die verzamelt Reindersma al van jongs af aan.

Oerverzamelaar verkoopt al zijn spullen
Honderden heeft hij er in al die jaren verzameld. Dikwijls viste Reindersma ze uit oude schuren, maar voor het pronkstuk van de collectie deed hij aanmerkelijk meer moeite: dat schafte hij aan in Frankrijk. Reindersma kan tot in detail vertellen hoe de Franse motor werkt. Wie denkt dat het object nu voor een schijntje valt op te pikken, komt bedrogen uit. ‘Wat ik hiervoor wil hebben? Drieduizend euro. Voor minder gaat-ie niet weg. Anders houd ik hem zelf’, zegt Reindersma.

De online veiling is al begonnen en sluit dinsdag 19 oktober om 20.00 uur.

Lees het gehele artikel op de bron: RTV Noord

Afbeelding: Wim Reindersma met de Franse buitenboordmotor