Nieuws

Met de nieuwe zomp van Dalfsen de Vecht over

FVEN
EOC

Onthaasten op de Vecht. Het kan tijdens een vaartocht met de nieuwe Vechtzomp van Dalfsen. Met een gemiddelde snelheid van zes kilometer per uur vaart de replica van een historische platbodem op de ondiepe rivier. Een zenmoment in het lommerrijke Overijsselse landschap die twee uur duurt en waarna je als herboren de kade weer opstapt.


,,Welkom dames en heren op de Vechtzomp van Dalfsen’’, roept schipper Bernard Kootstra terwijl zijn collega- de boot met een stok van de kade duwt en de boeien binnenhaalt. ,,We nemen u mee voor een mooi tochtje over de Vecht. We hebben er gelukkig mooi weer bij.’’ Deze zonnige najaarsdag is een mooi moment om kennis te maken met de nieuwe Vechtzomp van Dalfsen.

De replica van een platbodem is een nieuwe recreatieve attractie in het plaatsje aan de Vecht, waar al veel gebruik van wordt gemaakt. Zowel door inwoners van de plaats zelf als door toeristen. ,,Nu eens niet de Vecht beleven vanaf de dijk op de fiets, maar de rivier eens lekker beleven op het water’’, was kort daarvoor op de kade een veel gehoorde reden van de andere opvarenden om mee te varen. Vanaf een houten zomp moet dat een tikkeltje romantischer zijn op een moderne schuit van staal en polyester.

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor