De Robbedoes – Van steen naar staal, van land naar water

Het boek ‘De Robbedoes – Van steen naar staal, van land naar water‘ gaat over een schip die twee levens heeft veranderd.

Wim en Anneke groeien in hetzelfde dorp op, het was liefde op het eerste gezicht toen ze elkaar aan het eind van hun jeugd tegen kwamen. Snel na hun trouwen kregen ze twee kinderen en leiden een gewoon ‘huisje-boompje-beestje’ leven tot… september 2012 beide kinderen besloten hun vleugels uit te slaan en in diezelfde maand ze ook hun geliefde hondje na 11 jaar in moesten laten slapen. Het gevolg was dat ze in het midden van hun leven met een leeg nest zaten.

Na een jaar vonden ze het echt tijd om hun leven weer nieuwe energie te geven. Het roer moest om. Dit was het begin van hun koerswijziging waarin Dromen-Durven-Doen centraal staat! Ze verkochten hun huis van steen en verlieten hun veilige geboortedorp. Een vrachtschip werd aangeschaft om de uitdaging aan te gaan deze met hulp om te bouwen naar een zelf ontworpen varend woonschip. Dit avontuur zijn ze samen aangegaan terwijl ze voor die tijd nooit iets met schepen te maken hadden gehad.

Het eindresultaat is zo goed gelukt dat de Robbedoes zich de ‘Woonboot van het jaar 2016’ mag noemen. Voor Wim en Anneke geeft het wonen op het water een duurzaam vakantie gevoel, ze voelen zich nu echte watermensen en tijdens het varen met hun thuis is het ultieme gevoel van vrijheid zeer hoog. Door het delen van hun verhaal op onder andere social media ontmoeten ze veel nieuwe mensen en maken ze de mooiste avonturen mee.

Anneke geeft met dit boek een kijkje in hoe je een vrachtschip een tweede leven kan geven als drijvend huis. Maar ook hoe hun leven een totale nieuwe invulling heeft gekregen van landrotten naar watermensen waarin Dromen-Durven-Doen centraal staat.

“De Robbedoes – Van steen naar staal, van land naar water is een mooi geïllustreerd boek over de geboorte (de bouw duurde negen maanden) van de Robbedoes. Het bevat niet alleen veel nuttige informatie voor wie overweegt een woonschip te bouwen, het vertelt ook hoe de Robbedoes het leven van Wim en Anneke heeft veranderd.

Prijs € 19,95, kijk hier voor meer info of om te bestellen

RVEN
EOC