Nieuws

Expositie tussen water en wind

FVEN
EOC

EBeeldend kunstenaar Leentje Linders exposeert in GalleryMaritime Colijnsplaat. Nadat zij, als beeldend kunstenaar afstudeerde, koos Leentje voor specialisatie in de 15e -eeuwse Etstechniek (etsdrukken die we vooral van Rembrandt kennen). Met behulp van deze techniek brengt zij o.a. de beelden uit onze rijke kunstgeschiedenis in verbinding met de beelden uit het hier en nu. 

Haar eigentijdse werk werd vooral bekend om de dynamiek die ervan afstraalt. In de serie etsen die zij nu in de Noord-Bevelandse galerie exposeert speelt watersport een belangrijke rol. Daarnaast brengt zij enkele samengestelde etsen waarin ze beeldende onderdelen en aspecten vanuit de lucht- en scheepvaart met elkaar verbindt. Met de voor haar zeer kenmerkende collagetechniek creëert zij composities, geladen met poëzie. 

Werk van Leentje Linders is waardevast. Via een veiling verwierf zij onlangs een serie etsen terug die zij jaren geleden maakte. In de serie getiteld; “Water and Sky“ verbeeldt zij hoe een windsurfer zich, in extase en lichaamsbeheersing, staande houdt in de golven. Linders nam dit beeldend werk terug vanwege de bijzondere en gecompliceerde druktechniek waarmee zij destijds kleine oplages maakte die allen werden verkocht. Leentje heeft vaker met succes geëxposeerd bij GalleryMaritime. Reden waarom haar etsen enkele jaren terug onderdeel waren van de internationale maritieme kunstpresentatie: Dutch Light Sails to New York welke de galerie met Rob de Vos, voormalig Consul van New York, organiseerde op Staten Island.

Expositie ‘Water en Wind’ is van 2 februari t/m 31 maart 2019 in GalleryMaritime Colijnsplaat, Voorstraat 45. Parkeren en entree galerie zijn gratis. Dagelijks open van 12.00-17.00 en/of op afspraak (ook voor groepen).

Tel. 06 22591452 www.gallerymaritime.nl