Nieuws

Onderzoek: Kampen beste af met nieuw museum

FVEN
EOC

Een volledig nieuw ‘living’ Museum Hanzestad Kampen, met een hoofdrol voor IJsselkogge en koggewerf, levert het beste resultaat op voor de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van LAgroup, waarin twee toekomstscenario’s voor het huidige Stedelijk Museum in Kampen zijn uitgewerkt: doorgaan met aanpassingen of alles op de schop en vergaand vernieuwen.

Weliswaar kost een nieuw museum meer, maar het scoort volgens het onderzoek op alle fronten beter. Het zal meer mensen aanspreken, meer bezoekers trekken die ook meer voor een kaartje zullen willen betalen en meer omzet genereren. Onder de streep levert het naar verwachting een iets grotere plus op.

In beide scenario’s adviseert LAgroup om de IJsselkogge tentoon te stellen in een nieuw te bouwen vleugel aan de rivierzijde van het huidige museum in het oude raadhuis aan de Oudestraat. Dit is volgens de onderzoekers de ‘iconische locatie’ die Kampen zelf zo graag wil en biedt de beste mogelijkheid om een relatie te leggen tussen kogge, museum en water. De kosten van zo’n aanbouw worden geschat op 7,6 miljoen euro. Het ‘kogge-effect’ levert volgens LAgroup jaarlijks tenminste duizend extra bezoekers op.

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor

Foto: de Kamper Kogge bij de koggewerf, Foto: Marijke Ripke