Nieuws

De Oosterschelde gaat in 2023 een epische wereldreis maken

EOC
FVEN

De historische 3 mast-schoener Oosterschelde heeft voor 2023 een nieuwe epische reis in de plannen gezet: de ‘Darwin200 Global Voyage’. Deze reis, die is opgedeeld in 32 verschillende etappes, zal plaats vinden van 2023 tot 2025. Het wordt een ontdekkingsreis naar verschillende exotische plekken, in het voetspoor van Charles Darwin. De reis volgt de reis van de HMS Beagle, waarmee Darwin voer in 1831. Zijn ervaringen op deze reis leidde tot het boek Darwin’s Journal of Researches, en later het vernieuwende ‘The Origin of Species‘.

Wereldreizen met de Oosterschelde
De Rotterdamse driemaster Oosterschelde is met haar 50 meter lengte het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland. Het is een voormalige vrachtschoener die is gebouwd in 1917 bij H. Appelo & Zoon in Zwartsluis. het schip is tussen 1988 – 1992 museaal gerestaureerd en is door het ministerie van OCW aangewezen als varend monument. Sindsdien vaart de Oosterschelde over de hele wereld. Het schip maakte reizen naar zowel de Noordpool als naar Antarctica. In 1996-1998 maakte zij haar eerste reis rond de wereld. Een tweede reis rond de wereld begon op 3 november 2012 en duurde tot mei 2014. Kapitein/directeur is Gerben Nab.

DARWIN200 is een samenwerkingsverband die de erfenis van Charles Darwin wil benutten, mensen wil inspireren tot een passie voor de natuur en die inspanningen voor natuurbehoud over de hele wereld te bevorderen.

De reis van de Oosterschelde gaat via de Canarische eilanden en de Kaap Verden naar Rio de Janeiro, Buenos Aires, Port Stanley, Kaap Hoorn, verschillende plaatsen in Chili, de Galapagos eilanden, Paaseiland, Tahiti, Tonga, Fiji naar Nieuw Zeeland en Austral¨i¨é. Vandaar zeilt ze terug, weer langs Kaap Hoorn, de Falkland eilanden, South Georgia en Kaapstad. Daarbij worden onderweg nog enkele kleinere Oceaan eilanden aangedaan.

De inschrijving voor de verschillende etappes is onlangs begonnen. En zoals gebruikelijk bij de Oosterschelde wordt van de gasten verwacht dat ze met de professionele bemanning meehelpen om de zeilreis te laten slagen.

Kijk hier voor meer info

Of kijk de trailer voor deze reis hieronder