Varen wordt de volgende stap voor de rietaak in Drimmelen

De rietaak Drie Gezusters wordt verplaatst naar de oude haven van het dorp. Voor Restaurant ’t Voske. Reden: gisterochtend heeft de Stichting ter Behoud van de Rietaak de boot overgedragen aan Stichting Biesbosch Beleving om te gaan dienen als rondvaartboot. ‘Hier ligt ze maar stil en dat is zonde’

,,Toen we de rietaak voor het eerst zaken, zijn we er met een grote boog omheen gelopen. Het was een wrak vol gaten. Je kon er bijna dwars doorheen fietsen”, vertelt Adriaan Snoek. Hij is voorzitter van de Stichting ter Behoud van de Rietaak. Samen met Rinus Rasenberg, Hein Sommer en Els Pellikaan hebben ze de authentieke boot uit 1898 naar Drimmelen gehaald.

Sommer: ,,Het duurde vervolgens jaren en veel geld om haar op te knappen, maar het resultaat mag er wezen. Deze rietaak is gebouwd in Drimmelen en hoort bij de geschiedenis van het dorp. Alleen er gebeurt verder niks mee en dat is zonde.”

‘Hele eer’
John van Oosterhout, oprichter van de stichting Biesbosch Beleving, vindt het een hele eer dat hij de boot in ontvangst mag nemen. Over twee maanden stopt hij als wethouder van de gemeente Drimmelen om zich volledig in te zetten voor zijn stichting.

,,De boot wordt ingezet voor rondvaarten voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ik probeer dit jaar nog te varen met de Amer en de Drie Gezusters zal tijdens de Havendag op 5 mei al te bezichtigden zijn bij het ’t Voske.”

Lees het gehele artikel op de bron: bndestem