Nieuws

Dennis van Oeveren is de nieuwe voorzitter Vereniging Botterbehoud

FVEN
EOC

Afgelopen zaterdag was de jaarvergadering van de Vereniging Botterbehoud VBB in het Bottermuseum in Harderwijk. Het VBB is de landelijke vereniging van alle bottereigenaren en Botterstichtingen in Nederland.

Een belangrijk vergaderpunt was het aanstellen van een nieuwe voorzitter vanuit de leden. Hierbij is de voorzitter van de Harderwijkse Botterstichting, Dennis van Oeveren, unaniem kozen als de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Botter Behoud (VBB). Vervolgens heeft de zittende voorzitter Karel Helder, de voorzittershamer overgedragen.

Als onderdeel van Federatie Varend Erfgoed Nederland, vraagt Vereniging Botterbehoud landelijk en internationaal aandacht voor deze bijzondere oude zeilende bedrijfsvaartuigen en hun visserijmethoden.

Het Bottermuseum ziet dit als een mooie erkenning en waardering van de inzet en uitstraling van alle vrijwilligers aan werk aan de botters en het behoud van het varend verleden en de visserijmethodes. ,,Harderwijk wordt gezien. Hier mogen we allemaal trots op zijn. Het Bottermuseum is een samenvoeging van de Harderwijse botterstichting en Stichting vischafslag.

Lees het gehele artikel op de bron: Harderwijker Courant