Nieuws

“Zonder vrijwilligers was de West-Hinder III nu schroot geweest”

ANTWERPEN – De West-Hinder III is zaterdag officieel overgedragen aan de Stichting Maritiem Erfgoed. Het oude en gerestaureerde lichtschip uit 1950 werd twee jaar geleden al erkend als varend erfgoed.

Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) was naar de Antwerpse droogdokken op het Eilandje gekomen om het schip officieel over te dragen aan de Stichting Maritiem Erfgoed, die verder onder andere ook de oude mijnenveger Oudenaarde in de collectie heeft;

De voorzitter van de Antwerpse organisatie, oud-havenschepen Marc Van Peel (CD&V), zei blij te zijn dat het schip nu officieel tot de collectie van de stichting behoort en wees er ook op dat er vanuit de overheid nog te weinig interesse is om ons maritiem erfgoed te bewaren.

“Zonder de vele vrijwilligers was de West-Hinder III nu schroot geweest. We hebben dus veel aan deze mensen te danken. Want de overheden, welke dan ook, tonen nog altijd maar bitter weinig interesse in ons maritiem erfgoed. We kunnen alleen maar hopen dat die belangstelling groter wordt.”

Ook Lydia Peeters, die een rondleiding kreeg op het schip, zei blij te zijn dat de West-Hinder III bewaard gebleven is voor de volgende generaties. “Dit schip heeft decennia voor de zandbanken aan de kust gelegen en vormde een lichtbaken voor andere schepen. Het is een stukje geschiedenis dat voor iedereen te bezoeken is.”

Lees het gehele artikel op de bron: Nieuwsblad.be