Beschilderde ‘SAIL-zeilen’ alsnog in Amsterdamse haven

Het zou een mooi gezicht geweest zijn: tientallen boten met kleurrijke zeilen die het IJ opvaren tijdens SAIL Amsterdam. Kinderen van over de hele wereld zouden ze beschilderen, maar door corona gaat SAIL dit jaar niet door. Dankzij de schilderkunsten van Amsterdamse kinderen, zijn er nu toch een aantal zeilen in de Museumhaven te zien.

De zeilen waren eigenlijk bedoeld voor de tallships die vanuit IJmuiden Amsterdam zouden binnenvaren. De kinderen van de bemanning van deze schepen, die van over de hele wereld komen, mochten de zeilen beschilderen met hun toekomstdromen voor de oceaan.

Nu SAIL dit jaar niet doorgaat, bedacht kunstenaar Hetty van der Linden een alternatief: “Door corona bleef ik met al die zeilen zitten. Toen heb ik bedacht om de Amsterdamse kinderen de klus te laten klaren, die eigenlijk voor kinderen van over de hele wereld bedoeld was.”

Volgens Hetty zijn de zeilen een liefdesbrief aan de oceaan. Kinderen hebben de afgelopen weken in de Openbare Bibliotheek Amsterdam hard gewerkt om de zeilen kleur te geven. Een aantal hiervan zijn te zien in de Museumhaven, naast NEMO.

De zeilen worden zo lang mogelijk gebruikt en uiteindelijk worden er tassen van gemaakt.

Lees het gehele artikel met video op de bron: NH Nieuws