Evenementen

Zwemmend ’t IJsselmeer over voor de Hersenstichting

Op zaterdag 24 augustus 2024 vindt een uniek en nieuw event plaats: Swim4Brains. Een groep ervaren zwemmers steekt op deze dag het IJsselmeer over. Van Stavoren naar Medemblik, een tocht van 22 kilometer.

De oversteek is de langste afstand in een zoetwatermeer in Nederland. Met deze oversteek halen de zwemmers geld op voor hersenonderzoek.
Sander Pluijm, initiatiefnemer van Swim4Brains, besloot het evenement te organiseren nadat hij persoonlijk de impact van een hersenaandoening ervoer.: ‘Een jaar geleden kregen mijn vader én schoonvader korte tijd na elkaar een hersenbloeding en -infarct. De impact is enorm, simpele dingen blijken ineens heel ingewikkeld. Het leven van deze twee vrolijke, gepensioneerde mannen en dat van de familie is volledig in de war. Maar van buiten zie je haast niets aan hen. Dat maakt de situatie nog lastiger. Daarom besloot ik Swim4Brains te organiseren, om meer begrip te creëren en verder hersenonderzoek mogelijk maken. Voor mijn vader, mijn schoonvader en voor de Hersenstichting zwem ik het IJsselmeer over.’

Ook de andere 25 deelnemers, die solo of in een estafetteteam deelnemen, zwemmen één voor één mee met een persoonlijke motivatie, hetgeen dit event zo uniek maakt. Op de website www.swim4brains.nl staan persoonlijke verhalen van de deelnemers en zijn de zwemmers te steunen met een donatie. Swim4Brains werkt samen met de KNZB en IJsselmeer Zwemmarathon.

De organisatie is nog op zoek naar ervaren schippers -met eigen (zeil)boten- die de zwemmers onderweg uit de wind willen houden.
Ook sponsoren zijn van harte welkom om het evenement tot een groot succes te maken.

Bron: persbericht Swim4Brains.