Archeologie & Musea

Zoektocht naar 55 jaar vermiste WR6 gaat in 2023 door

EOC
FVEN

Wrakduikteam Zeester uit Lauwersoog deed meerdere pogingen om de WR6, die ruim 55 jaar geleden vermist raakte, te vinden op de bodem van de Noordzee. Nabestaanden hopen al jaren op antwoorden, maar waar precies is de Wieringer kotter gezonken? Na meerdere zoekacties is het schip nog steeds niet gevonden, maar de duikers geven niet op.

In totaal heeft het team, dat bestaat uit fanatieke hobbyisten, wel 25 tot 30 wrakken op de bodem van de Noordzee bestudeerd. Bij elke poging was de hoop weer groot dat de WR6 er zou liggen, maar telkens was het een ander schip.

Berichtgeving van NH Nieuws zorgde ervoor dat mensen zich meldden met herinneringen die mogelijk kunnen bijdragen aan de zoektocht. “We hebben nu toch ook wel weer wat informatie over een paar wrakken die het zouden kunnen zijn. Een daarvan is heel concreet. Daar hebben ze zelfs sonarbeelden van “, vertelt Jan Maarten.

Zoekgebied
Met behulp van die verhalen, archeologen en andere experts komt het zoekgebied bij Helgoland ook net op een andere locatie. “Het zoekgebied is wat verder naar het zuiden komen te liggen”, vertelt Jan Maarten. En dat is goed nieuws: “Daar liggen nog verschillende wrakken die we nog niet kennen.” In de winter is het te koud om te duiken, dus gaan de duikers deze zomer pas verder zoeken.

Lees het gehele artikel op de bron: NHNieuws

Afbeelding: De WR6 raakte in 1967 vermist en is nooit meer gevonden – Archief Historische Vereniging Wieringen