Advertorial

Zin in een vliegende start met het Groot Pleziervaartbewijs?

FVEN
EOC

Het Groot Pleziervaartbewijs is een vaarbewijs dat nodig is om recreatief te varen met schepen van 25 tot 40 meter. De oproep van Rogier Fernhout, eigenaar van de tjalk ‘Triton’ om met een aantal schippers en scheepseigenaren het Groot Pleziervaartbewijs te halen, heeft ervoor gezorgd dat 23 deelnemers deze winter als een speer richting het theorie-examen manoeuvreren. “We zijn al over de helft, het gaat heel goed”.

Tijdens de lockdown kerstweken wordt een extra Spoedcursus Groot Pleziervaartbewijs gegeven. Voor wie met een vliegende start mee wil in dezelfde stroomversnelling als de andere deelnemers van de ScheepsWijs Jaartraining. Zodra het CBR weer theorie-examens afneemt ben je er klaar voor. De rest van de Jaartraining kun je verder werken naar het praktijkexamen (CWO Groot Motorschip).

Alle lessen zijn online, ook de praktijklessen. Je moet wel een schipper (met papieren) hebben die met je mee kan varen, anders mag je niet varen. Maar er hoeft geen instructeur met je mee. Hoe dat werkt, kan Marianne uitleggen: “Het mooie is: je bent niet afhankelijk van de instructeur. Je leert ZELF wat slimme stappen zijn, zodat je elke keer dat je gaat varen vooruit gaat. Daarmee bouw je de basis waar je op terug kunt vallen: dat je je schip in de vingers hebt. Dan zijn die moeilijke manoeuvres straks een makkie.”

Maandag 21 december 2020 start de Spoedcursus Groot Pleziervaarbewijs. De spoedcursus is speciaal opgezet voor deelnemers aan de ScheepsWijs Jaartraining. Heb je interesse, stuur dan een mail aan info@scheepswijs.nl (Marianne van der Linden)

Kijk hier voor meer info Scheepswijs