Nieuws

Zachtebedrace op 27 april van start

Van donderdag 27 april 17:00 uur tot zondag 30 april 17:00 uur gaat het weer los op de Waddenzee vanuit Den Oever voor de zachtebedrace. De enige 3 daagse zeilwedstrijd voor platbodems op het wad, als je het water weet te vinden om in te zeilen, roeien, bomen of jagen. Dit jaar, voor de 10de maal georganiseerd, speciale lustrumeditie met speciale (geheime) opdrachten.

Om de lustrumeditie wat kracht bij te zetten wordt er gedacht over (extra) leuke, creatieve, speciale, geheime, moeilijke ideeën voor opdrachten. Om inspiratie op te doen wordt er een winterbijeenkomst op 18 februari georganiseerd in Kampen, bij de Kamper botter stichting. Vanaf 13:00 is een ieder welkom in ’t oppertje (de koffieruimte boven de kogge werkplaats / trap vanaf buiten omhoog) aan de Havenweg 7, 8262 BZ Kampen.

Nadat er een kijkje is genomen op en rond de botterwerf is er gelegenheid om bij te kletsen, kennis te maken, foto’s van vorig jaar te bekijken en te discussiëren aan de hand van zeekaarten. Ter inspiratie voor de extra opdrachten zijn er een tweetal spellen te spelen; ‘Het zuiderzeespel’ en het ‘Slag in de Rondte’ spel, twee bord spellen met varen als thema en vreemde opdrachten als rode draad.

Zien we je zaterdag 18 februari om 13:00 op/bij de botterwerf in Kampen Doe je mee met je schip aan de zachtebedrace? Laat het svp even weten dan weten waar we op moeten rekenen! Inschrijven kan via inschrijven@zachtebedrace.nl