Archeologie, Musea en Behoud

Vissermannen ~ Zout & Zoet

Hoge golven, ruwe zee. Dagen die nacht worden en nachten zonder slaap weer dag. Hard voor weinig. Ver van huis. Angst. Verdriet. Maar ook avontuur, vrijheid en kameraadschap. Veel sterke verhalen en natuurlijk veel vis. Muzee presenteert tot 28 februari 2022 ‘Vissermannen ~ Zout & Zoet’., als dat door Corona maatregelen nog mogelijk wordt. Zoute en zoete herinneringen van 12 vissers opgetekend in 12 kraakheldere portretten en een videodocumentaire van Roderik Rotting.

Zout & Zoet
Vissermannen Zout & Zout vertelt het verhaal van hoe het werkelijk is om visser op Scheveningen te zijn. Over de harde en de zachte kant, over plezier en verdriet, volle zee en het vaste land: over zout en zoet. De spreekwoordelijk blanke pit onder de veelal ruwe bolster wordt juist ook belicht. Want hoe was het om als jonge jongen aan boord te gaan en hoe ging het leven eraan toe als je weken van huis was? Hoe voelt windkracht 10 en wat betekent het om volle netten met vis binnen te halen. Hoe zoet is het om eindelijk weer aan land te stappen en bij moeder in de teil gewassen te worden of als volwassen man je pasgeboren kroost voor de eerste keer te zien.

Rondleidingen & Sterke Verhalen Café
Bij deze tentoonstelling is het mogelijk om letterlijk oog in oog te staan met één van de 12 vissersmannen. Zij geven op woensdagen, zaterdagen en zondagen rondleidingen en vertellen je graag meer over al hun avonturen in het ‘Sterke Verhalen Cafe’ waar ze een jenevertje drinken, misschien wel met jou!

De tentoonstelling is t/m 28 februari 2022 te zien bij Muzee Scheveningen.