Archeologie, Musea en Behoud

Unieke houten schouw – voor 1 euro

Jaren geleden verwierf Stichting de Uiterton een oude houten schouw. Een uniek scheepje, dat wel gerestaureerd moest worden. Daar kwam het echter niet van, en nu moet ‘ie weg. (Bijna) gratis af te halen.

Henk Morel, drijvende kracht achter de Uiterton, legt uit: ‘Het gaat om de Drijfsijs. Een heel oud scheepje, een van de eerste houten schouwen die door Johannes van der Meulen in Joure gebouwd werden. Het is een eikenhouten schouw, de basis is goed, maar toen wij hem kregen moest er al aardig wat aan gebeuren.

Door omstandigheden – we kregen allerlei andere projecten die voorrang kregen – kwam het er niet van, en nu hebben we binnen kort geen plaats meer voor de schouw.Het is een leuk restauratieproject voor een liefhebber. Het scheepje is niet groot; je kunt hem in een beetje garage al prima kwijt.’

 

De Drijfsijs is een klassieke zeilschouw, gebouwd in 1960,  lengte 6.30 m. De basis van eikenhout is oké;  mast, giek, gaffel, zeilen, zwaarden, roer, etc.  alles is er bij, alle onderdelen en dossier zijn aanwezig.  Voor € 1,- kan de Drijfsijs worden afgehaald in Amstelveen.

Gegadigden kunnen mailen met Henk Morel, of bellen: 020-643 4220 / 06-4965 6644.