Nieuws

Uitnodiging voor de Hendrik Willem van Loon Hardzeildag op 15 juli te Veere


Het ging om de ontmoeting bij Van Loon tijdens die eerste legendarische hardzeildag voor de Arnemuidse vissers in 1928. Om uit de saaiheid van het dagelijks bestaan te ontsnappen. Daarom wilde Van Loon “weer eens wat leven in den garnalenketel krijgen”. Dat wil de Stichting Behoud Hoogaars (SBH) ook en daarom organiseren zij in 2023 voor de 28e keer dit treffen op het Veerse Meer. Uiteraard streven wij ook in dit jaar naar een zo groot mogelijk deelnemersveld!

Dit evenement is een treffen voor eigenaren en bemanningen van snelle en minder snelle hoogaarzen, hengsten, andere plat- en rondbodems en wat vroeger nog meer op het water voer. Die het leuk vinden om voor de Roem en Eeuwige Eer op het scherpst van het zwaard te strijden en risico’s en kansen scherp calculeren om in de begerenswaardige prijzen te vallen. Maar ook voor de platbodemliefhebber die dit krachtenveld graag aan zich voorbij ziet trekken en geniet van de fraaie konten van dit langs suizende hout en ijzer, het zomerse weer en op tijd een versnapering aan boord. Inschrijven is vooral het middel om elkaar te treffen. Maar vooral is het “Een wedstrijd met plezier

Donderdag 13 Juli verzamelen veel schepen in Zierikzee voor een maaltijd en een aanbrengwedstrijd op 14 juli naar Veere.

Zaterdag 15 juli is de echte Hardzeildag. Na het palaver in de tent, barst het strijdgeweld op de rede van Veere los. Aan de wal wordt met welluidende stem aan het publiek verslag gedaan van de vorderingen in het wedstrijdveld en wat er aan boord van de rond- en platbodems zoal gebeurt. Omstreeks 18.00 uur breekt het uur van de waarheid aan, dan worden bij de tent de prijzenwinnaars bekend gemaakt en gelauwerd.

Ook worden gedurende de dag extra activiteiten georganiseerd. In ieder geval komt er weer een maritieme markt, een touwslager, springkussens voor kinderen en een palingrokerij. En ons huisorkest “humoreske” zal aan de wal en in een wat andere bezetting dan op vrijdag en muzikale kwaliteiten weer laten horen.

Hier vindt u het uitgebreide programma en het inschrijfformulier, in pdf formaat

Of kijk op de website voor meer informatie