Nieuws

Oostwal Botter Evenement op 24 juni in Kampen

In het laatste weekend van juni ligt de Buitenhaven van Kampen tijdens het Oostwal Botter Evenement weer vol met monumentale vissersvaartuigen. Op zaterdag varen de schepen met gasten aan boord naar het Ketelmeer om een sportieve zeilwedstrijd te houden. Het Ketelmeer zal weer bruin zien van de traditionele zeilschepen. Op de Koggewerf staat een feesttent waarin vrijdagavond een liveband speelt en zaterdagavond een dj de party van muziek voorziet.

Botters, die uit verschillende plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.

Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer. Het Oostwal Botter Evenement start rond 12.00 u op het Ketelmeer. De botters komen rond de klok van 17.00u weer terug in de haven. Om ongeveer 16.00 u starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 20.00 u. De festiviteiten zijn gratis toegankelijk.

Interesse om als bedrijf mee te doen met de wedstrijd?
Hieraan zijn wel kosten verbonden, maar dan krijgt u ook een onvergetelijke volledig verzorgde dag voor uw bedrijf. U kunt een mail sturen naar oostwalbotterevenement@gmail.com wanneer u meer informatie wilt.