Advertorial

Stap in het vak van Deksman in de Zeilende Chartervaart met de Basistraining Zeilvaart

FVEN
EOC

Sail on Course integreert in een vijf daags programma de vaardigheden karakteristiek voor de zeilvaart met de Standaarden voor de basisopleiding veiligheid voor deksmannen, zoals vastgelegd in het Besluit CESNI 2021-I-1. De zeilvaart van nu onderscheidt zich van alle andere vaart door participatie van gasten in het bemannen van het schip. Veilig varen met een zeilschip begint met: uitzonderlijke scherpte, bewustzijn en vakmanschap van de vaste bemanning.

In de praktijk betekent dat: oefenen met de zeillier, overstag gaan, en gijpen; weten hoe je gasten benadert voor een veilige en plezierige samenwerking in het reilen en zeilen van het schip. Voor zowel gasten als bemanning zit de beleving in doen.

Conform de nieuwe richtlijnen zijn brandbestrijding, voorkomen van verdrinking en reanimatie in het lesprogramma opgenomen. Rechtsaansprakelijkheid en arbeidsverhoudingen komen eveneens aan bod.

Sail on Course werkt voor een professionele uitvoering van het lesprogramma samen  met: Mevrouw Mr. Ynke Ooijkaas, de Maritieme Academie Harlingen, de tjalk Res Nova. 

  • Basistraining Zeilvaart 2022 zondagavond 27 maart t/m vrijdag 1 april begin middag. 
  • Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.
  • Prijs € 695,- p.p., inclusief overnachtingen, maaltijden en BTW, exclusief drankjes.

Lees het volledige programma, het verslag van deelneemster Annika Stöcker en wie de gezichten zijn achter Sail on Course, op de website: www.sailoncourse.nl.

Aanmelden kan op de site of via: lok@sailoncourse.nl.

Wil je meer weten?  Bel of mail met:
Janny van der Klooster: 06 50562788  – jannetjek@hotmail.com                  Peter Lock: 06 10607833 lockpw@gmail.com.