Infrastructuur

Spieringbrug over de Vecht bij Muiden blijft de hele zomer gesloten

FVEN
EOC

De Spieringbrug in Muiden gaat deze zomer niet nogmaals open. Dat heeft de gemeente Gooise Meren besloten. De brug over de Vecht is al lange tijd kapot en moet geforceerd geopend worden, zodat hoge boten door kunnen varen. Het risico dat de brug opnieuw kapot kan gaan bij zo’n openstelling is te groot, dus moet de gemeente het hoge vaarverkeer teleurstellen.

De kosten voor het takelen van de brug blijken ontzettend hoog te liggen, namelijk rond de 100.000 euro. Daarbovenop komt ook nog eens dat het verkeer voor zo’n openstelling flink moet worden omgeleid. Dit levert hinder op en er is veel organisatie voor nodig.

In het zomerseizoen gaan meer mensen met hun boot het water op. De vaarsector heeft bij de gemeente aangedrongen de brug meerdere malen te openen, zodat boten met een hoogte van 3,8 meter of hoger toch door de brug kunnen varen. De gemeente laat nu weten dat ze dit niet gaan doen.

Ook de Berlage Brug over de Amstel in Amsterdam wordt wegens onderhoud niet meer bediend tot 10 november. De doorvaarthoogte aldaar is hierdoor beperkt tot 2,80 m + NAP (gemiddeld -0,40m).

Lees het gehele artikel op de bron: NHNieuws

Spieringbrug – Foto: Rijkswaterstaat