Nieuws

Eerste exemplaren jubileumboek uitgereikt: ‘Een eeuw verbinden’

EOC
FVEN

Binnenkort verschijnt het jubileumboek over 100 jaar passagiersdienst door Rederij Doeksen. Het overstappen op zee, de introductie van radar en de sneldienst: wat herinnert u zich allemaal?

De allereerste exemplaren van het gloednieuwe jubileumboek van Rederij Doeksen zijn op woensdag 19 juli uitgereikt aan twee bijzondere dames. Directeur van Doeksen Dirk Spoor bezocht met de auteurs Kees Dekker en Hanny Wentink op Terschelling mevrouw Tini Doeksen-Alwin, weduwe van de heer Jan Doeksen. Hij was van 1959 – 1988 directeur van Rederij Doeksen, de laatste Doeksen-directeur uit de familie en de stuwende kracht achter de invoering van de roro-veerboten en de sneldienst. Mevrouw Doeksen vertelde hoe ze als tweejarige peuter raderboot Minister Kraus de haven van Terschelling zag binnenvaren. Aan boord was haar vader, zeevarende, die na twee jaar afwezigheid eindelijk weer thuis kwam. Het maakte grote indruk.

Op Vlieland ontving mevrouw Titia van Grinsven-Cupido, als oudste geboren Vlielandse het jubileumboek als eerste. Zij werd in 1928 geboren in het Posthuis en woonde haar hele leven op Vlieland. Ze zag door de jaren heen de passagiersschepen elkaar opvolgen. Haar kinderen Gerard en Hella herinnerden zich het overstappen op zee nog goed en de schoolreisjes per Stortemelk II.

Na verschijning is het boek verkrijgbaar via de webshop, in de Parlevinker te Harlingen en aan boord!