Nieuws

SKS heeft meerdere scenario’s voor komende zomer

Fryslâns oudste skûtsjesylorganisatie heeft meerdere scenario’s klaarliggen om deze zomer een SKS-kampioenschap te laten plaatsvinden. In het meest verstrekkende scenario verblijven de schippers en bemanningsleden in een bubbel en worden er meerdere wedstrijden op één meer gezeild zonder publiek op de kant.

Volgens voorzitter René Nagelhout van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen wil het bestuur er alles aan doen om in de laatste week van juli en de eerste week van augustus de geplande competitie af te werken. Komende zaterdag worden op de jaarvergadering de scenario’s besproken met alle wedstrijdcomités en de veertien schippers. De vergadering is online.

Vorig jaar werd de strijd om de 75e titel van de SKS afgelast vanwege de coronacrisis. Nu zijn alle grote evenementen waarvoor een vergunning nodig is verboden tot 1 juli. De vele zomerse sportevenementen in de provincie, zoals PC, Sneekweek, concours hippique en skûtsjesilen (ook IFKS), vinden na 1 juli plaats.

Komende zaterdag wordt definitief een beslissing genomen over de nieuwe zeilformule. In de Formule 2020 wordt ook rekening gehouden met de diepgang van een skûtsje, omdat de vorm van de romp invloed heeft op de snelheid van het schip. In de Formule 2016 werd alleen een handicap-regeling op basis van de grootte van het doek meegenomen.

Lees het gehele artikel op de bron: Friesch Dagblad