Nieuws

Nu nog een steiger voor de Croosboot

Na vijftien jaar afwezigheid is dé Croosboot terug in Rotterdam. Voorlopig alleen voor een proefvaart. Want ook al dragen veel mensen een comeback van de rondvaartboot over de Rotte een warm hart toe, het geregeld krijgen is een tweede. Struikelblok is een steiger en opstappunt in Crooswijk. De nieuwe eigenaren en de gemeente Rotterdam zijn al maanden in overleg, maar komen er vooralsnog niet uit. Volgens Leefbaar Rotterdam moet het niet zo moeilijk zijn.

Verrijking
“Hij ziet er geweldig uit, mooi in de Rotterdamse kleuren. Het is een oude boot, maar hij is in ere hersteld; ik vind het een verrijking voor Rotterdam.” Trotse schipper Aad Hagenaars draait aan het stuurwiel. Hij heeft de wereldzeeën bevaren en vanwege zijn ervaring is hij gevraagd voor de proefvaart van de gerestaureerde boot.

In 2006 kwam er vanwege bestuurlijke chaos en geldgebrek een einde aan de rondvaarttochten over de Rotte. De boot werd verkocht en voer jaren als de Lady Kim op de Loosdrechtse plassen. Totdat de broers Ton en Maurice den Haan ‘m eind 2019 per toeval ontdekten op Marktplaats. Ze deden een bod en wilden de attractie nieuw leven inblazen.

de Croosboot vóór de opknapbeurt

Rotterdamse kleuren terug
De droom is er nog steeds, al hebben de broers een aantal beren op de weg getroffen. Vanwege het coronavirus besloten de broers het roer om te gooien, nog een duit in het zakje te doen en de boot uit het water te halen voor een grondige opknapbeurt. Dat is de afgelopen maanden gebeurd op een werf in Delft. Daar heeft de boot zijn Rotterdamse kleuren teruggekregen.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Rijnmond