Nieuws

Schippers gezocht voor de Ommer Vechtzomp

De bouw van de Ommer Vechtzomp gaat voorspoedig. Daarom is het nu ook tijd om vooruit te kijken: we zoeken nog enkele schippers. Iedere tocht vanaf voorjaar 2023 gaan er, naast max.24 passagiers, twee of drie bemanningsleden mee voor het veilig varen van het schip. De Stichting Ommer Vechtzomp start met de werving van deze bemanningen.

SCHIPPERS M/V

De schipper is eindverantwoordelijke en neemt de beslissingen. Schipper word je niet zomaar: je moet beschikken over het Klein Vaarbewijs1, omdat we met meer dan 12 mensen aan boord varen. Heb je dat niet? Geen punt, begin 2022 starten we met de opleiding van VaarschoolVaarwijs uit Kampen en #Excello Opleiding & Training uit Ommen. Daarnaast is een stuk zelfstudie nodig voor het theoretisch examen bij het CBR. Dat is allemaal goed te doen. De cursus is gratis en de examenkosten worden vergoed. Niet onbelangrijk: een gezondheidsverklaring moet worden overlegd, dus je moet een beetje fit zijn.

Naast de theoretische opleiding krijg je ook nog een praktijkopleiding varen met de zomp. Als dit je aanspreekt, meld je dan aan per mail info@ommervechtzomp.nl

We houden op korte termijn een informatiebijeenkomst. Als je graag van te voren wilt weten of het iets voor jou is, zet dat dan in de mail met je telefoonnummer, dan wordt je teruggebeld.

Een aanmelding betekent niet, dat je automatisch in aanmerking komt voor deze onbetaalde vrijwilligersbaan. Als je na de informatieavond nog interesse hebt, volgt een gesprek met een van de bestuursleden waarna wordt besloten of je kunt aanmonsteren op de Ommer Vechtzomp.

Kijk hier voor meer info over de Ommer Vechtzomp