Nieuws

Geen Boot Düsseldorf in 2022

De beurs “boot” in Düsseldorf, die van 22 tot 30 januari stond gepland, wordt door het verbod op grote publieksbeurzen getroffen. Aanleiding voor de maatregel is de verwachte forse verspreiding van de Omikron-variant. “Het is niet meer dan logisch dat er in januari geen grote openbare tentoonstellingen zijn met veel bezoekers uit verschillende regio’s en landen van over de hele wereld”, zegt minister van Volksgezondheid Laumann (CDU). Het is de tweede maal dat deze grote watersportbeurs niet door kan gaan.

Boot Düsseldorf wilde in 2022 weer klein doorgaan. Maar grote werven, waaronder Beneteau, Dufour, Hanse en Jeanneau hadden hun jachten reeds teruggetrokken, evenals de Italiaanse en Scandinavische werven. Ook de Nederlanse werven Contest, Saffier en Jachtwerf Heeg, die normaliter met boten op de beurs zijn, zouden niet komen. Ook de Hanse Groep had afgezegd; geen Hanse, Dehler of Moody op de beurs. Resultaat: er zouden haast geen jachten op de beurs zijn.

Niet alleen was het voor de werven onduidelijk of er wel klanten zouden komen terwijl ze soms miljoenen kwijt zijn aan deze beurs. Daarnaast was er de vraag of ze hun personeel dagenlang op de beurs wilden laten staan, met alle risico’s van besmetting.