FVEN nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds opent Fonds Vrijwilligers Erfgoed in Nederland

Op de dag van de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan vereniging De Hollandsche Molen opende het Prins Bernhard Cultuurfonds een nieuw Fonds Vrijwilligers Erfgoed in Nederland. Het fonds is gericht op het stimuleren van vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Henk Dijkstra van het Prins Bernhard Cultuurfonds overhandigde de plaquette, met daarop een bedrag van €100.000, symbolisch aan vertegenwoordigers van Huis Doorn, de Federatie Instandhouding Monumenten, De Hollandsche Molen, de Federatie Varend Erfgoed Nederland en het Utrechts Landschap. Deze vertegenwoordigers vertelden aan een zaal vol genodigden uit de erfgoedsector over de onovertroffen inzet en het enorme belang van vrijwilligers voor de instandhouding van erfgoed, die daarvoor professionele ondersteuning verdienen, zeker gezien de uitdagingen die de complexe regelgeving, de Omgevingswet en de verduurzaming van erfgoed met zich meebrengen.

Wie een goed voorstel heeft om vrijwilligerswerk in de erfgoedsector te stimuleren en ondersteunen kan hiervoor een bijdrage vragen uit het Fonds Vrijwilligers Erfgoed bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.