FVEN nieuws

Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfondsprijs 2019

Afgelopen maandag, 4 november, reikte Koningin Máxima namens het Prins Bernhard Cultuurfonds de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan vereniging De Hollandsche Molen. De vereniging De Hollandsche Molen bestaat bijna honderd jaar en heeft met noeste arbeid en met de inzet van duizenden vrijwilligers en een klein maar deskundig professioneel ondersteuningsbureau zo’n 1200 molens behouden en weer draaiend in bedrijf gebracht.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat het Prins Bernhard Cultuurfonds een oeuvreprijs uitreikte aan een erfgoedvereniging en het is zeker bedoeld als een erkenning aan het vele werk dat in de erfgoedsector besteed wordt aan het in stand houden van iconische monumenten. De FVEN was erbij en heeft De Hollandsche Molen van harte gefeliciteerd met deze eervolle en welverdiende prijs.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is een oeuvreprijs van 150.000 euro die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of instelling met een bijzondere staat van dienst op gebied van cultuur, natuur of wetenschap. De ontvanger van de prijs krijgt een eigen CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro.

Als u wilt meegenieten van de warme sfeer van deze uitreiking bekijk dan vooral ook de prachtige film waarin Humerto Tan molenaar Sander Hupkens van molen De Nachtegaal portretteert.

Lees het gehele artikel op de bron: Prins Bernard Cultuurfonds

Of bekijk het bericht van de Hollandse Molen hier