Nieuws

Praat mee over nieuwe visie over erfgoed

Er is een begin gemaakt met een nieuwe visie op erfgoed. De gemeente Hollands Kroon nodigt alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een inwonersbijeenkomst over de nieuwe erfgoedvisie. Tijdens deze bijeenkomst kunnen deelnemers meepraten over hoe ze in Hollands Kroon de volgende jaren omgaan met het culturele erfgoed.

De visie richt zich niet alleen op het gebouwd erfgoed, zoals monumenten, kerkgebouwen, boerderijen, molens, historische schepen en gemalen. Ook op de cultuurhistorische elementen in het landschap, zoals tuinwallen en de kenmerkende openheid van het polderlandschap. Ook is er aandacht voor archeologie en het meer onder de aandacht brengen van erfgoed in relatie tot toerisme en cultuur.

Eigenaren van monumenten, stolpboerderijen en Wieringermeerboerderijen worden direct geraakt door de nieuwe visie, maar ook kerkeigenaren, musea, historische verenigingen en andere geïnteresseerden in erfgoed spelen een belangrijke rol in dit proces.

Bijeenkomst in Nieuwe Niedorp
De participatiebijeenkomst is op dinsdag 23 mei 2023 in Dorpshuis Prins Maurits, aan de Dorpsstraat 81 in Nieuwe Niedorp. Inloop is om 19:00 uur. Het programma is van 19:30 tot 21:30 uur. Wethouder Lilian Peters van monumenten en archeologie, wethouder Robert Leever van kunst, cultuur en (wereld) erfgoed, en collega’s van verschillende beleidsonderwerpen gaan met de aanwezigen in gesprek over de erfgoedthema’s.

Lees het gehele artikel op de bron: Regionoordkop