Nieuws

Pannekoekschip Johanna mag aanleggen aan de Oosterhaven

Het verzoek van buurtbewoners om de vergunning van Pannekoekschip Johanna te schorsen, is door de rechter in Groningen afgewezen. Dat betekent dat het schip mag aanleggen aan de Oosterhaven.
De kade wordt nu nog gebruikt door de jachthaven, die zou moeten wijken voor ’t Pannekoekschip. Omwonenden en de exploitant van de Oosterhaven probeerden enkele weken geleden bij de bestuursrechter dit te voorkomen. De jachthaven heeft de kade dertig jaar in gebruik. De omwonenden vrezen door de komst van het pannenkoekschip voor overlast. Ze menen dat het schip afbreuk doet aan de ruimtelijke uitstraling en levendigheid van de Oosterhaven.

Het nieuwe schip

Niet spoedeisend
Dit zijn geen spoedeisende belangen, vindt de rechter. En hij wees om die reden het verzoek af. Het is niet gebleken dat de gevolgen van de omgevingsvergunning onomkeerbaar zijn.
Het aanleggen van het schip en de inrichting als horecaschip kunnen dus eenvoudig ongedaan worden gemaakt, door het schip dan op een andere locatie aan te laten leggen en te stoppen met de horecafunctie.

Ook geen financiële problemen
Bovendien spelen hier geen financiële problemen, zoals een dreigend faillissement. Uit niets blijkt dat er sprake is van zodanige overlast, dat een bodemprocedure (een langere procedure waar de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht) kan worden afgewacht.

Lees het gehele artikel op de bron: RTV Noord

Foto: De Oosterhaven waar het nieuwe Pannekoekschip mag gaan liggen