Nieuws

Varend erfgoed uit Zeewolde eerst in Den Helder volgende week “thuis” in Zeewolde

Waar volgende week Zeewolde de eigen Havendagen heeft is SAIL Den Helder een groots evenement met veel varend erfgoed. Ook daar ligt erfgoed vanuit Zeewolde. Cor Bolt uit Zeewolde is daar met de Deense viskotter NG63 (NG is de afkorting van Nyborg). Hij heeft een kotter uit 1932. Naast deze Deens Viskotter is ook de schokker St. Anthonius van Doite en Sietze aanwezig. Beiden voeren vorige week die kant op, waar Zij in Kolhorn met ander varend erfgoed verzamelden om later die week in een vloot weer door te gaan naar Den Helder. Een mooie opmaat naar de Havendagen in hun eigen dorp 7,8 en 9 juli waar zij uiteraard ook bij aanwezig zijn.

Want de Havendagen op 7,8 en 9 juli belooft ook weer een mooi programma
De organisatie mag zich dit jaar verheugen op een recordaantal schepen die allemaal te bewonderen zijn aan de kade van de Aanloophaven.

“In de loop van de vrijdagmiddag komen de circa zeventig boten aan in Zeewolde wat ’s avonds voor een mooi schouwspel zorgt als de boten worden verlicht. Wij zijn trots dat er dit jaar weer zoveel schippers naar Zeewolde komen, het zijn echt allemaal stuk voor stuk unieke schepen”, aldus Jakob de Vries, bestuurslid evenementen van Puur Zeewolde.

Lees het gehele artikel met het programma op de bron: Omroep Zeewolde

Foto: De NG63 voor de muziektent in de aanloophaven