Nieuws

Koningin Emma keert terug in Vlissingen

De voormalige PSD-veerboot Koningin Emma keert volgende week woensdag terug in Vlissingen. Ze wordt daar afgemeerd aan de Houtkade. De Koningin Emma is de afgelopen maanden bij Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost opgeknapt. Aan de Vlissingse Houtkade gaat ze dienst doen als hotelschip van Kloeg Collection, dat ook hotels heeft in Zoutelande, Westkapelle, Dishoek en Goes.

Het schip werd in 1933 in Vlissingen gebouwd. Het is het oudste nog varende schip dat De Schelde heeft gebouwd. Tot 1968 werd het ingezet als veerboot op de kleinere trajecten, bijvoorbeeld tussen Terneuzen en Hoedekenskerke. De laatste jaren voer het onder de naam Estrella in Scheveningen als sportvisboot.

Vrijwilligers van PSD.net wisten investeerders te vinden die de oude veerboot een nieuw leven wilden geven als hotelschip. De Koningin Emma is de laatste maanden verbouwd, met gevoel voor de historie. Er werden tien hotelsuites in aangebracht, van waaruit de gasten straks kunnen uitkijken op de plaats waar het schip destijds is gebouwd. Het schip wordt woensdag 22 december tussen 8.30 en 9.30 uur aan de kade verwacht.

Lees het gehele artikel op de bron: PZC

Afbeelding: de Koningin Emma is de afgelopen maanden verbouwd tot hotelschip. © rechtenvrije foto