EvenementenNieuws

Kom met Pasen naar Kampen…

EOC
FVEN

In het schilderachtige decor van de historische Hanzestad Kampen wordt tijdens de Paasdagen Sail Kampen 2024 gevierd. Bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkend nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. 

Sail Kampen 2024 belooft een onvergetelijk weekend te worden met water, wind, prachtige schepen en een veelvoud aan activiteiten voor het hele gezin.

Het evenement, dat groter is dan ooit tevoren, vindt plaats van 29 maart t/m 1 april in de historische Hanzestad Kampen, die bekend staat om haar mooie waterfront. Tijdens Sail Kampen 2024 zullen zeilschepen uit zowel binnen- als buitenland aan de kades van Kampen liggen, waar bezoekers de kans krijgen om deze schepen van dichtbij te bewonderen. Bezoekers kunnen de schepen bewonderen en getuige zijn van de hanzegeschiedenis, door optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden.

Vlootschouw

Sail Kampen start op vrijdagavond met een spectaculaire vlootschouw. De deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten.

Voor Є 7,50 p.p. krijgen bezoekers toegang tot het festivalterrein gedurende alle dagen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.