Nieuws

IJsselkogge mogelijk ‘opgeofferd’ voor Hanze Experience in Kampen

Het kan zijn dat het wrak van de historische IJsselkogge wordt ‘opgeofferd’ voor de nieuw te bouwen Hanze Experience, en dus geen plek krijgt in Kampen. Die mededeling deed burgemeester Koelewijn dinsdagavond bij de bespreking van de toekomstplannen voor de Koggewerf, waarvan het nog steeds de bedoeling is dat het een maritiem erfgoedcentrum moet worden.

De in 2016 gelichte IJsselkogge zou deel uit kunnen maken van dat erfgoedcentrum, maar mogelijk kan de werf ook de plek vormen voor de nieuwe attractie de Hanze Experience waar Marketing Oost een onderzoek naar doet.

Mocht die Hanze Experience niet in Kampen komen, maar in bijvoorbeeld Zwolle of Harderwijk – dan kan het ook nog eens zomaar zijn dat de IJsselkogge daarnaartoe gaat en dus niet in Kampen komt. ,,Ik zeg niet dat ik daar op voorhand gelukkig mee ben’’, aldus burgemeester Bort Koelewijn.

Begin 2021 moet duidelijkheid komen over die Hanze Experience, of die attractie er komt en wat de beste locatie in Oost-Nederland is. De gemeente Kampen droeg eerder 5000 euro bij aan een onderzoek dat wordt gedaan naar die Hanze Experience.

Lees het gehele artikel op de bron: deStentor alleen voor abonnees

Meer over de achtergrond van Hanze Experience lees je bv hier