Nieuws

Hoger beroep omwonenden Oosterhaven tegen ’t Pannekoekschip,

De jachthaven Oosterhaven in de stad Groningen gaat (gesteund door omwonenden) in beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter in Groningen. Die bepaalde twee weken geleden dat ‘t Pannekoekschip in de Oosterhaven mag aanmeren. Daarnaast bereiden omwonenden een bestuursrechtelijke procedure voor, nu het stadsbestuur op 15 maart een vergunning afgaf voor ‘t Pannekoekschip.

De omwonenden, de exploitant van de jachthaven en de vereniging historische zeilvaart Groningen willen de komst van het Pannekoekschip tegenhouden met het hoger beroep en de gang naar de bestuursrechter.
‘Wij kunnen ons niet voorstellen dat de gemeente Groningen één ondernemer, om niet en voor onbepaalde tijd, zo’n groot stuk kade in bruikleen mag geven’, aldus omwonende Henriëtte Toussaint.

Naast de nieuwe Kattenbrug
Het Pannekoekschip ligt nu nog naast de nieuwe Kattenbrug in het Schuitendiep. Dit schip is opgekocht door de gemeente en wordt gesloopt, mede omdat de eigenaren ervan ongelukkig waren met de nieuwe brug.
Een nieuw pannenkoekschip ligt al geruime tijd vlak buiten de binnenstad te wachten op een permanente plek in de Oosterhaven. Daarvoor heeft de gemeente vorige week de vergunning afgegeven. Tot verdriet van omwonenden en de havenmeester van de Oosterhaven. Omwonenden vrezen overlast en voelen zich misleid door de gemeente Groningen.

Lees het gehele artikel op de bron: RTVNoord