Nieuws

Historische Havendagen bieden gevarieerd programma

De activiteitencommissie van Havenvereniging Coevorden is er klaar voor. Van vrijdagavond 14 juli tot en met zondag 16 juli zijn de tweejaarlijkse Historische Havendagen. Door corona is het echter inmiddels vier jaar geleden dat dit grote evenement werd gehouden. De Havendagen trekken steeds duizenden bezoekers voor al het varend erfgoed en de vele nevenactiviteiten.

Er zijn heel wat aanmeldingen: zeker 65 boten zullen koers zetten naar Coevorden. De Oude Glorie, een vereniging van eigenaren van motorjachten (bakdekkers), neemt daarvan 33 stuks voor haar rekening. Deze bakdekkers zijn voor 1945 gebouwd en behoren tot het Varend Cultureel Erfgoed Nederland. De vereniging bestaat 45 jaar en viert dat in Coevorden.

Veel te doen
Daarnaast komen er ook solarboten en kano’s en worden rondvaarten gehouden. Aan de Spoorhavenstraat zijn waterfietsen en is er een demonstratie wakeboarden door Nederlands kampioen Jasper van Suchelen van de Haare. Tijdens de Havendagen zijn uiteraard ook de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder te gast. De verenigingen De Plons, Spirula en twirlteam Dynamix zijn aanwezig et een stand.

Op zaterdag en zondag is er een grote schippersmarkt met oude ambachten. Op vrijdagavond treedt shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen op. Zaterdag verzorgen de Noszelie Singers uit Stadskanaal een optreden. Het succesvolle driemanschap Ancora betreedt zaterdagavond het podium aan de oude binnenhaven. Het populaire trio bestaat tien jaar en brengt ongetwijfeld de nieuwste single ‘Ga met me mee’ ten gehore. Zij worden vergezeld door zangeres Belinda Kinnaer. Vier jaar geleden waren de mannen ook van de partij en dit was een enorm succes. De zaterdagavond wordt afgesloten met een Moonlighttour tussen de verlichte historische schepen.

Lees het gehele artikel op de bron: Coevordernieuws

Of kijk op de website van de Havendagen Coevorden