Nieuws

Niet de hitte of dreigend noodweer, maar gebrek aan wind doet NK Punterzeilen de das om

Niet het dreigende noodweer of de tropische temperaturen, maar een tekort aan wind heeft het NK Punterzeilen in Giethoorn de das om gedaan. Alleen de fluisterbootjes veroorzaakten vandaag wat rimpelingen in het water van Het Bovenwijde, waar het NK plaats zou vinden. Met slechts windkracht 1 kon de organisatie niet anders dan besluiten het NK Punterzeilen af te gelasten. “Hadden we nog maar een beetje wind over van de storm van woensdag”, verzucht wedstrijdleider Albert Eggert.

Zondagochtend klokslag tien uur moeten de eerste NK-deelnemers met hun punters aan de start verschijnen, maar de organisatie kijkt dan al een tijdje gedesillusioneerd naar de verschillende weer-apps. De deelnemers wachten in spanning met een kop koffie op het terras van Smits Paviljoen.

‘Wind helemaal weggevallen’
“Het ziet er niet positief uit”, zegt wedstrijdleider Albert Eggert. “Van de week hadden we veel te veel wind, nu hebben we helemaal niets. We hadden nog hoop op windkracht 2, dan kom je met de punter nog een beetje vooruit, maar de wind is nu helemaal weggevallen.” De start wordt een half uur uitgesteld, maar ook na dat half uur is er geen verbetering te zien. Terwijl de deelnemers op het terras op hun volgende kop koffie getrakteerd worden, fluit Eggert op zijn vingers. “We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet wat wordt vandaag. De wind komt niet, daarom hebben we besloten dat de wedstrijd afgeblazen wordt.”

Lees het gehele artikel met video op de bron: RTVOost