Nieuws

Groninger Studenten Zeilvereniging viert vijfde lustrum

De Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday heeft afgelopen jaar haar vijfde lustrum gevierd.

De in juni 1994 opgerichte zeilvereniging die het zeilen onder studenten bevorderd, is sinds 2002 in het bezit van de klipper de ‘Nicolaas Mulerius’, het vlaggenschip van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit schip doet dienst als sociëteit, maar wordt ook gebruikt voor de interne ‘klipper-opleiding’ en er wordt ongeveer 180 dagen per jaar mee gevaren. Het schip is gebouwd in 1906 bij Pieter Haickes van de Werff aan de langedijk te Drachten en heeft tot in het jaar 2002 de naam Emanuel gedragen. In dat jaar is het schip hernoemd in Nicolaas Mulerius. Dit was een hoogleraar en de tweede Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen.

Daarnaast is de vereniging eigenaar van zeven polyvalken die aan het Paterswoldsemeer in Groningen liggen en waarop CWO-cursussen worden aangeboden aan haar leden. Een studententeam van de vereniging doet tevens mee aan verschillende skûtsje wedstrijden, zoals het IFKS, op een skûtsje die gehuurd wordt.

Het lustrum jaar stond in het teken van vele activiteiten voor leden en oud-leden, waaronder een groot gala, een diës diner in het thema blauw en geel, een zeilwedstrijd in de verenigingsvalken en lustrum weekend waarin op verschillende schepen werd gevaren. Voor het 25 jarige jubileum heeft het Watersportverbond een mooi aandenken aan de vereniging geschonken. 

Meer informatie over de Groninger Studenten Zeilvereniging is te vinden op www.gszmayday.nl 

Lees het gehele artikel op de bron: Watersportverbond