Nieuws

Greenway platform voor verduurzamingstips en subsidie

De BBZ heeft afgelopen jaar samen met BoatBikeTours een platform opgericht waarop duurzame tips over vergroening en subsidies door en voor de passagiersvaart worden gedeeld. Daar kunnen ook particuliere schippers lid van worden.

Op dit Greenwayplatform vind je regelmatig updates met betrekking tot subsidies, regelgeving of duurzame technieken. Je kan ook zelf je ervaringen delen. Laat collega’s (en anderen) bijvoorbeeld weten hoe het varen op HVO bevalt, of wat de impact van de geïnstalleerde zonnepanelen is op je generatorgebruik. Laten we van elkaar leren op weg naar een duurzamere chartervaart.

Stappenplan

Het meest recente bericht op het platform gaat over een nieuw stappenplan voor verduurzaming van de chartervloot. De BBZ heeft dit stappenplan, in de vorm van een menukaart, laten ontwikkelen. In een restaurant kan je zelf je menu samenstellen door te kiezen uit een aantal gerechten. Deze duurzame menukaart werkt hetzelfde: je kiest zelf uit een pakket aan duurzame en energiebesparende maatregelen verspreid over een aantal gangen. Hiermee kan elke ondernemer een plan maken voor zijn of haar eigen schip passend bij de omstandigheden.
Ga dus aan de slag  met het menu én word lid van het platform.