Nieuws

Scheepvaartmuseum zoekt vrijwilligers

De bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum is een schatkamer vol informatie en speelt een belangrijke rol in het toegankelijk maken van collectie en kennis. Ter versterking van het team wordt er een aantal nieuwe vrijwilligers gezocht.

Als vrijwilliger van de bibliotheek verricht je baliediensten tijdens de openingstijden van de bibliotheek en ben je het eerste aanspreekpunt voor publiek. Je helpt bezoekers met het vinden van boeken en beantwoorden van vragen.

Bij Het Scheepvaartmuseum komt alles boven water. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met een van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we veel bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een mooie evenementenlocatie.

Het museum zoekt mensen met een gastgerichte, vriendelijke houding. Je hebt affiniteit met en voldoende kennis van (maritieme) geschiedenis om bezoekers van de bibliotheek te assisteren.
De bibliotheek is op doordeweekse dagen gratis toegankelijk voor bezoekers. Het team van de bibliotheek bestaat uit een hoofd bibliotheek, een informatiespecialist en een flink aantal vrijwilligers.
Ter versterking van het team wordt er een aantal nieuwe vrijwilligers gezocht!

Meer weten of reageren?

Lees het hele bericht op de website van Het Scheepvaartmuseum