Nieuws

Foto- expositie over het leven aan boord van varend erfgoed

De komende oktobermaand wordt aan boord van Stânfries X, hartje Leeuwarden, een foto- expositie gehouden over het leven aan boord van varend erfgoed in de Leeuwarder Museumhaven. Iedere zaterdag en zondag in oktober is de voormalige beurtvaarder geopend voor publiek van 13.30 tot 17.00 uur.

Museumhaven Leeuwarden herbergt een verzameling bijzondere schepen uit de periode 1880 – 1950, die samen het verhaal vertellen van beurt- en vrachtvaart in Friesland en omgeving. De diversiteit aan schepen is net zo groot als de diversiteit van de mensen die de schepen bewonen. Zij hebben hun hart verpand aan dat varende erfgoed, ze hebben oor en oog voor het historische verhaal van hun schip, leggen er ziel en zaligheid in en koesteren het bijzondere plekje dat ze met hun schip innemen in de Leeuwarder binnenstad. Waar ze af en toe weggaan om lekker te varen en dan weer thuiskomen. Ze leven, wonen en werken er, alleen, samen of met hun gezin.

En ze gaven Marleen Griep, fotograferend bestuurslid van Stichting Museumhaven Leeuwarden de gelegenheid aan boord te komen en te ontdekken wat het leven aan boord betekent. Zo ontstond een inkijkje in het leven van bewoners in de Museumhaven. Marleen legde het vast en tekende het op.

De expositie wordt gehouden aan boord van Stânfries X, de trotse beurtvaarder van Stichting Museumhaven. Locatie: de voormalige zwaaikom aan de Wirdumerpoort tegenover de Beurs, de huidige Campus Fryslân. U bent welkom aan boord, iedere zaterdag en zondag in oktober van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.