Archeologie, Musea en Behoud

Weekend van de wetenschap in Museum ’t Kromhout

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Zo ook in Museum t Kromhout in Amsterdam.

Het Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Kinderen ontdekken bij bedrijven, musea, ziekenhuizen, universiteiten en bibliotheken in hun eigen buurt wat de wetenschap allemaal kan. En hoe wetenschap een rol speelt in hun dagelijks leven.

Museum 't Kromhout

Unieke collectie motoren in werking te zien
Op zondag 3 oktober 2021 opent Museum ’t Kromhout weer de deuren voor jong en oud. In het fraai gelegen historische gebouw krijgt jong en oud de kans kennis te maken met de werking en de techniek van oude verbrandingsmotoren. Vrijwel alle motoren zullen worden gestart en zijn dus in volledig operationeel te zien (en te horen). De vrijwilligers van het museum geven uitleg, beantwoorden vragen en zullen demonstraties verzorgen. Ook de jonge bezoekers worden niet vergeten. Speciaal voor zal een aantal technische en natuurkundige experimenten worden georganiseerd. Voor de allerjongste bezoekers organiseert het museum een zoektocht en een knutselhoek.

Museum ’t Kromhout
Museum ’t Kromhout is te vinden in een gebied waar ooit vele kleine scheepswerven gevestigd waren, de bakermat van de nautische industrie in Amsterdam. Tot eind jaren ’60 werden hier de legendarische Kromhoutmotoren gebouwd. In de indrukwekkende monumentale Oosthal vind je een boeiende presentatie van de geschiedenis en demonstraties van de historische, nog werkende Kromhoutmotoren. De imposante Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf.

Historisch erfgoed Museum ’t Kromhout, uniek gelegen in het centrum van Amsterdam geeft op interactieve wijze informatie over cultureel, technisch en industrieel erfgoed van Nederlandse scheepsstoom- en verbrandingsmotoren, met name die van de Kromhoutmotorenfabriek. Vrijwilligers geven enthousiast uitleg over de techniek, werking en historie.

Kijk hier voor meer info