Nieuws

Eerste maritieme evenementen weer van start

Afgelopen zaterdag 18 september stond de kade langs het Prins Hendrikkanaal in Katwijk tussen helemaal in het teken van scheepvaart en alles dat daarbij hoort; de Maritieme Markt 2021. Rond de 80 historische schepen voeren donderdag en vrijdag het Prins Hendrikkanaal binnen. Daarnaast maakten nog eens 35 oldtimer-vrachtwagens hun opwachting op de wal. Liefhebbers van de machinekamer konden genieten van de draaiende scheepsmotoren aan de kade. Verder werden er oude ambachten getoond en waren er meer dan 100 kramen op de gezellige markt. Kortom. Het werd een nautisch feest.

In het afgelopen weekend kwamen elf kotters bijeen in de haven van Hoorn. Zij hielden onderling afstand en genoten van een gezamenlijke barbecue in het park aan de haven. Het bestuur van stichting Kotterzeilen was verheugd dat ze elkaar weer eens konden treffen. Ook de Vereniging Klassieke VKSJ kwam met een aantal schepen bijeen in de Hoornse haven.

In Wijk bij Duurstede gaat komend weekend het Nautisch treffen ‘Lekkodagen’ plaats vinden. Op vrijdag nog met 1,5 meter afstand, maar zaterdag en zondag volgens de nieuwe regels van de overheid, de organisatie vraagt een ieder om zoveel mogelijk afstand te houden, de afstandswensen van anderen te respecteren, je handen nog steeds zo vaak en goed mogelijk te wassen en bij Corona-gerelateerde klachten te vertrekken.

Daarnaast hebben de organisaties van de najaarswedstrijden voor historische schepen aangegeven dat zij in 2021 weer gewoon zullen door gaan.

Bekijk hieronder de video die RTV Katwijk maakte van de Maritieme Markt